02-04-2014, 07:11 PM
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 12-31-2024, 05:23 AM. Szerkesztette: foreman.)
foreman Írta:laciapu72 Írta:Szia foreman!Ma az antennát sikerült be állítani műszerrel.Az a baj hogy a beltérin meg nem jelent meg jel.El képzelhető hogy a LNB fej nincs jól be állítva? Forgattam az antennát és a holdak között nem sípolt utána a következő holdnál megint jelzett.Ha tudnál segíteni azt nagyon köszönöm. Holnap próbálok állítani még rajta.
Laci Esztergomból.
...Ha azt a kis sípoló kütyüt használtad, amin a tű(vagy a led) kileng, azt nagyon felejtsd el!-az a gond azzal, hogy bármelyik hold jelénél elkezd vinnyogni, látod a jelet, de nem tudod, melyik holdról jön!
És itt figyelmeztetnélek újfent arra, hogy akár két hasonló TP 2 külön holdról is képes becsapni!!!-vagy nem járt még senki rajtam kivül úgy, hogy Thorra akart állítani és mégis a keleti 9 fokot találta meg??
Ezt élesben és ismert csatornákkal kell elkezdeni, épp ezért is írtam az ZDF-ről, ne csak TP-re állíts, győződj meg arról is, hogy van adás a hozzá tartozó csatornán!
Google-ba beírod pl:
lyngsat 19,2e
és máris látod a TP-ket és a hozzá tartozó csatornákat.
Akkor hajrá, szorítok, itt vagyok a közelben, ha elakadsz kérdezz csak nyugodtan!
Szia csak most engedte az idő hogy nekiálljak folytatni a beállítást.Ki vittem az egyik beltérit magammal rá tettem tévére,csak nem jutottam semeddig mert vékony koax kábelt találtam.Annál meg nem adta le a jelet mert mozog a csatiban.Holnap neki ugrok megint mert találtam normális vastagságú koax kábelt.Azt meglehet úgy oldani hogy a benti vevőt rátegyem elosztóval a kábelra?Egy lejön a motortól és rá kötném a két kábelt,egyik be másik meg amivel állítom a antennát.Válaszodat köszönöm!
<t></t>