![]() |
|
AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Nyomtatható verzió +- GOSAT.HU Fórum (https://gosat.hu/gosat) +-- Fórum: SAT - TV - DVB-T - IPTV (https://gosat.hu/gosat/forum-61.html) +--- Fórum: Beltérik - Set - Top - Boxok (https://gosat.hu/gosat/forum-60.html) +---- Fórum: AMIKO-ALMA-OPTIBOX (https://gosat.hu/gosat/forum-83.html) +---- Téma: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő (/thread-129813.html) |
Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - huan_phpbb3_import542 - 08-19-2016 Keresek más csatornalista szerkesztőt ez helyett: STBEditor_V1.7_6X0HD.exe http://www.abcomeu.com/download-software?category=33 Tudnátok linkelni olyat, amivel szerkeszthető a 650HD csatornalista? Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - rubio - 08-22-2016 Üdvözlet mindenkinek! 1 hete vettem egy 650HDC-t amin eredetileg nem jelent meg sem a YouTube, sem pedig az IPTV, ezért gondoltam a NET-en keresek rá egy frissítést. Nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre: "650HDC_MCAS_V1.09.16874_29-07-2016_A.bin", viszont a víz levert, amikor az eredetileg kábeles vevőmet átalakította műholdas és földi sugárzós vevőre! Majd kiguvadt a szemem, amikor ott virított a "DVB-T" felirat a keresés menüpontba való belépéskor. A műhold csatornák keresésének lehetősége már csak hab volt a tortán! (Gyorsan feltettem rá a 650HDC_MCAS_V1.09.16874_29-07-2016_B.bin-t is, de semmi sem változott.) Azért erre nem számítottam, hogy a 650HDC-m erre is képes. Ezek után másik firmware-t kerestem, ami a fent leírtaktól csak korábbi lehetett, így bíztam abban, hogy sikerül rátenni és nem fog tiltakozni a korábbi verzió miatt. Valóban sikerült rátennem egy korábbi jónak vélt verziót, de pechemre minden - a hangoláson kívül - beállítási menüpontba csak jelszóval lett volna hajlandó kommunikálni. Szóval most meg a másik firmware-ra történő frissítés is ugrott, mert oda történő belépéshez is jelszót kért. Gondoltam most repült ki az ablakon "huszonpárezer" forint. Hogy én mekkora egy lúzer vagyok!!! Ilyen előzmények után találtam rá erre a fórumra, bár ha ezt az egész kálvária előtt lelem meg, akkor sem vagyok biztos benne hogy megúsztam volna, mert a kérdéses fenti két frissítésről nem találtam semmit, csak érdeklődést, ezért is írtam meg kálváriámat velük. Itt a fórumon olvastam, hogy mások is jártak így a jelszóval és egy "reset" utáni frissítés volt a megoldás. Még mielőtt megnéztem volna, hogy van a kütyün "reset"-gomb, nyomtam egy "OK"-ét a gyári állapot visszaállítására és csodák csodájára, egy újraindítást követően az angol menű egyszer csak magyar lett, és helyre állt az eredeti állapot ezzel a firware-val: 1.09.14294 2015.06.30. Ezzel már lett IPTV-m és YouTube-om is. A NET-en találtam olyan képet, ahol az Időjárás menüpontban "Budapest" volt olvasható, de nálam csak Dubai meg hasonló közel-keleti városok találhatók, de magyar egy sem, de még csak állítani sem tudtam sehol. Minek után helyreállt a rend a kütyüben (na és persze a pulzusomban is), tovább olvasva a fórumot letöltöttem és feltettem az "iptv.cfg"-t, de sajnálatomra csak 16 csatornát jelenít meg belőlük, pedig sokkal több van benne, még nagyobb sajnálatomra azokból is csak 3-4 működik (de legalább működik). Viszont úgy gondolom, hogy valami nem kerek itt sem (naná, hisz nem jelent meg csak 16), mert ha ezzel meg is barátkoznék, akkor is maradt egy ennél sokkal nagyobb gondom/gondjaim: 1. A heti műsorújságban nem jelennek meg csak az aznapi és a másnapi műsorok, a további 5 nap hiányzik, így azokra a napokra programozni sem tudok; 2. nincs (legalábbis én nem találom) kézi programozási lehetősége, csak műsorújságból tudok 2 napra (mára és holnapra) programozni; 3. A beprogramozott műsorokat nem tudom sehol sem visszakeresni. Eleinte pirosra váltott a felvenni kívánt műsor címe, de ma már ezt sem csinálja, ráadásul a korábbiakat sem jelzi vissza. 4. A kütyü melyik típusú wifi stick-kel hajlandó működni? 5. Nem éppen létszükség, de ha már tudja (tudja?) a készülék, akkor miért ne alapon, hogy kell működésre bírni a mobilra való streamelhető élő adást? Vagy ez csak wifi kapcsolaton keresztül működik? (Jelenleg kábellel csatlakozik a NET-re/hálózatra.) Reményeim szerint egy másik firmware megadhatná a fent felsorolt problémákra a megoldást, csak vajon melyik? Rá is találtam erre: "650HDC_V1.09.15588_03-02-2016_A_patch.bin", csak nem tudom, hogy a fenti problémákat valóban megoldaná-e, ráadásul nem igazán szeretném a kálváriámat elölről kezdeni, így szívesen vennék mindennemű segítséget a megoldásokra vonatkozóan! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: rubio Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Gabywap - 08-22-2016 rubio Írta:Üdvözlet mindenkinek! Szia! Nincs itt semmi gond! ![]() Terlepsid fel a totalcommandert és ftp belépőt ezeket ird be ![]() ez a sima 650 látod na igy legyen. csak it a c is kell az adatokhoz kapcsolat neve: akármi 650c.satupdate.net Kiszolgáló neve: 650c.satupdate.net Felhasználónév:650c.satupdate.net Jelszó: sat aztán ebben a mappában SW A=En-Hu-Pl-Ru-Cz-Sk-Ua itt van több is leszedheted mind jó.... ezt tölsd le usb-re tedd rá és szoftold meg minden 650HDC_V1.09.17034_19-08-2016_A_patch.bin zsir az uj szoft még nem teszteltem sat-os vevőn állitólag jó. IPTV ezek már többet tudnak mint 16. milyen kábelen használnád? Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - rubio - 08-23-2016 Szia! Köszi az infót! Nem biztos, hogy jól értelmezem a kérdésed, de ha igen, akkor: pr-telekom. Ugyanakkor azt sem tudom, hogy a tcm-t hová kellene telepítenem, a kütyüre? Miért, lehet? Melyik/milyen verziót? Vagy a számítógépre gondoltad? Ott fent van. És akkor ott állítsam be a fenti paramétereket? Egy kicsit zavar, hogy a kütyün is van ftp, és ott láttam ezt a táblázatot, így összezavar a kettő. Amikor korábban átböngésztem a fórumot, azoka a hsz-eket, amelyek az ftp beállításáról szóktak, simán átugrottam, mert az akkori problémámra nem jelentettek megoldást, de most kezdhetem elölről. ![]() Háha akkor ezt is érteni fogom, mert jelenleg az "akármi"-t nem igazán tudom megfejteni, mivel nem teljesen vagyok otthon e témában: akármi 650c.satupdate.net Mégegyszer, köszi a segítséget! rubio Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Gabywap - 08-23-2016 rubio Írta:Szia! PC-re a totalcommander-t és azon belőni az ftp kapcsoltot aminek a neve akármi lehet. Ha belépsz ftp-n a cryptobox szerveréről töltöd le a szoftot. A kép is a totalcommanderről van. De amugy megsugom maga a beltéri is bele tud ugyan ide menni és letölti online a szoftot de azért legyen benne egy usb pen is. Menü - Beállitások - Hálózati frissités - Hálózati csatlakozés és letöltöd az usb-re a szoftot amit az A mappában látsz mergkérdezi USB vagy frissités mikor rá OK-ol. A kábelt csak kérdeztem mert most egy amiko-ban segitettem pesten és ott nerm mindegy a közszolgálatik milyen symbol rate-val jön. Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - rubio - 08-23-2016 Üdv. Először is köszönet a segítségért! Sikerült leszednem az ftp-ről a dolgokat és frissíteni (viszontagságokon keresztül, amiről egy kicsit később), de nem lett tökéletes, főleg az nem, amit a legjobban szerettem volna megoldani, azaz, hogy ne csak 2 napra tudjak programozni. Azért ez így egy kicsit zavaró, az az 1 hét nem véletlenül van benne. Továbbra sem találom a kézi programozás lehetőségét. Nem látom, hogy lenne valahol egy menű, ahol megjelennének egyben a beprogramozott műsorok. Viszont most legalább pirosan marad a műsorújságban. Ez is valami. Lehet, hogy a szolgáltatóm nem ad több napra infót a műsorújsághoz? Megnéztem a tv-met, hogy ott mi újság és ott sincs lehetőségem a TV-programkalauzban 2 napnál többre előre programozni, viszont ott van manuális programozási menü, ahol viszont mégiscsak be tudom programozni a tv-t a további napokra is. (csak hát az ott felvett műsort nem tudom szerkeszteni, ezért is vettem ezt a kütyüt, hogy ezt is tudjam...) Az időjárás előrejelzés szo-szo, a közel-keletieken kívül, most automatikusan Szigetszentmiklós van benne és semmi más, nem is lehet átállítani, de legalább magyar... Továbbra is kérdéses még: - A kütyü melyik típusú wifi stick-kel hajlandó működni? - Nem éppen létszükség, de ha már tudja (tudja?) a készülék, akkor miért ne alapon, hogy kell működésre bírni a mobilra való streamelhető élő adást? Vagy ez csak wifi kapcsolaton keresztül működik? (Jelenleg kábellel csatlakozik a NET-re/hálózatra.) És akkor a már jelzett viszontagságokról: szóval ez a frissítés sem ment simán. Először ezt: 650HDC_V1.09.17034_19-08-2016_A_patch.bin tettem fel, de nem tudtam beprogramozni a kütyüt, még úgy sem, hogy a múltkor csináltam egy saját csatorna listát, amit akkor simán vissza tudtam tölteni, most meg minden visszaállt alapra és nem csinált semmit, hacsak azt nem, hogy elfelejtett magyarul és angolul kommunikált, azaz újra ki kellett választanom a magyar nyelvet, holott ezt telepítést követő induláskor frankón felajánlotta. Ezek után feltettem ezt: 650HDC_V1.09.15588_03-02-2016_A_patch.bin, de ezzel sem lett jobb a helyzet, így gondoltam teszek egy próbát ezzel is: 650HDC_V1.09.17034_19-08-2016_B_patch.bin. Azonban nem tudom mitől vezérelve mielőtt ezt megtettem volna, találtam egy ilyen menüt: Felhasználói csat. lista / adatok mentése, ahol is nyomtam egy OK-t. Tehát miután feltelepedett a "B" jelű firmware, meglepetésemre a korábban beállított dolgok, csatorna és IPTV lista is automatikusan feltelepedett (gondolom az előző verzióban elkövetett mentésnek köszönhetően) és egyből a rendelkezésemre állt, úgy hogy jelenleg ez utóbbi, legújabb frissítés "B" változata maradt rajta. Üdvözlet: rubio Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Gabywap - 08-23-2016 itt van ez gyári usb wifi AB. ![]() http://muholdastv.hu/AB-Wifi http://muholdastv.hu/AMIKO-WLN-880-Wifi-stick de amugy az is jó hozzá. http://muholdastv.hu/spd/unas_319224/TP-Link-TL-WN727N-Wierless-Adapter és ez az app kell a mobilra vagy tabletra ha azon akarunk tv-ni ![]() https://play.google.com/store/apps/details?id=mktvsmart.screen Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - rubio - 08-24-2016 Köszi az infókat! Sajna nálam a G-MScreen-nel sem tökéletes. Már indításkor felsorolt egy csomó problémát, hogy mi a gondja a mobilommal, s felajánlotta, hogy értesíti a progi készítőit, amiben nem akadályoztam meg, hátha a legközelebbi frissítés már jót tesz az idegeimnek is... Nem igazán van kedvem most mobilt is cserélni (a jelenlegi egy Note 3-as). Szóval tényleg reménykedem a javításban, mert jelenleg bár szinte minden funkció működik benne, de pár percenként újra kell indítani, még a stream-elésből is kilép (pedig ez a funkció nagyon megtetszett). Egyébként ezzel tudtam programozni 2 napon túl is, tehát ma pl szombatra, de csak úgy, hogy az éjfélt nem léptem át programozáskor, mert különben kiabált, hogy a felvétel kezdési ideje később van, mint a befejezési. (pontosabban ő pont fordítva reklamál, azaz hogy a befejezési idő korábbi, mint a kezdési). Nem hajlandó figyelembe venni, hogy a felvétel átnyúlik másnapra, csak az aznapi dátumot, így már elhiszem, hogy nem tetszett neki. Viszont a műsorfüzetből kiválasztva nincs ilyen gondja, simán menti a programozást, de hát ezt eddig is tudta a kütyü. Mindegy, egyenlőre így marad, s várom a csodát... ![]() Még egyszer köszönöm az infókat és a segítséget! üdv. rudio Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Gabywap - 08-24-2016 Itt van egy pár régebbi apk is teszteld hátha valamelyik bejön, ![]() http://download.abcom.sk/index.php?direction=1&order=nom&directory=AB%20Cryptobox%2FAB%20Cryptobox%206XX%2FAB%20CRYPTODROID%20-%20GM-SCREEN%20ANDROID%20APP Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - rubio - 08-24-2016 gabywap Írta:Itt van egy pár régebbi apk is teszteld hátha valamelyik bejön, Oké, köszönöm! Majd jelzek, hogy a mobilom hajlandó-e valamelyikkel együttműködni. |