GOSAT.HU Fórum
AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - Nyomtatható verzió

+- GOSAT.HU Fórum (https://gosat.hu/gosat)
+-- Fórum: SAT - TV - DVB-T - IPTV (https://gosat.hu/gosat/forum-61.html)
+--- Fórum: Beltérik - Set - Top - Boxok (https://gosat.hu/gosat/forum-60.html)
+---- Fórum: AMIKO-ALMA-OPTIBOX (https://gosat.hu/gosat/forum-83.html)
+---- Téma: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő (/thread-129813.html)

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - mlacko - 12-17-2015

malison Írta:Hello!
Bár nem használtam még Almát, de a Cryptoboxot nagyon egyszerű használni, meg szoftozni is. Ha feltetted a patchelt szoftvert, onnantól még pendrive sem szükséges a frissítéshez. A sorokat be lehet vinni a doboz menüjében távirányítóval, de akár webes felületen is. Ha szimpatikus, vedd meg nyugodtan. Esetleg nézd meg az Amiko kínálatát, sokan arra esküsznek, de sajnos nekem azzal sincs tapasztalatom.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Átolvasgattam a készülék fórumot és ha tényleg nem annyira bonyolult akkor azt hiszem "beruházok" egy ilyen készülékbe. :-)
Köszönöm és jó éjt mindenkinek!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - nagylevente1975 - 12-19-2015

mlacko Írta:
malison Írta:Hello!
Bár nem használtam még Almát, de a Cryptoboxot nagyon egyszerű használni, meg szoftozni is. Ha feltetted a patchelt szoftvert, onnantól még pendrive sem szükséges a frissítéshez. A sorokat be lehet vinni a doboz menüjében távirányítóval, de akár webes felületen is. Ha szimpatikus, vedd meg nyugodtan. Esetleg nézd meg az Amiko kínálatát, sokan arra esküsznek, de sajnos nekem azzal sincs tapasztalatom.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Átolvasgattam a készülék fórumot és ha tényleg nem annyira bonyolult akkor azt hiszem "beruházok" egy ilyen készülékbe. :-)
Köszönöm és jó éjt mindenkinek!
Szia!
Szemelyes velemenyem,en inkabb Amikot ajanlok! Tobb tipust kiprobaltam(mini hd se,8150,impulse wifi),nekem jobban bejott,mint az Ab 650! Nem tudok egyebet kivanni,mint jo vasart!!!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - mlacko - 12-21-2015

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat pro és kontra. Végülis csak a 650HD mellett döntöttem. Két ismerősöm használ jó ideje 500HD-t megelégedéssel és általában jó véleményeket hallottam ezekről a készülékekről. Néztem Amiko készülékeket is de egyenlőre nem mertem belevágni, talán majd később :-). Tegnap megérkezett egyébként a 650HD és a fórumon leírtak alapján sikerült is beüzemelnem, ezidáig jók a tapasztalataim. Szebb a kép mint az Almánál és gyorsabbak a csatornaváltások is. Tableten szépen megy a hálózati megosztás. Egyedül a csatornarendezésbe nem fogtam bele. Abban esetleg tudna valaki segíteni, hogy létezik-e hozzá pc-s csatornarendező program és ha igen akkor hol található meg?
Köszönöm és további szép napot mindenkinek!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - malison - 12-21-2015

Persze, van hozzá. http://download.abcom.sk/index.php?action=downloadfile&filename=STBEditor_V1.7_6X0HD.exe&directory=AB%20Cryptobox/AB%20Cryptobox%206XX/Tools%20and%20other%20files& Innen töltheted le.

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - mlacko - 12-21-2015

malison Írta:Persze, van hozzá. http://download.abcom.sk/index.php?action=downloadfile&filename=STBEditor_V1.7_6X0HD.exe&directory=AB%20Cryptobox/AB%20Cryptobox%206XX/Tools%20and%20other%20files& Innen töltheted le.

Köszönöm szépen! Megnézem, hogyan boldogulok vele. :-) Szép estét mindenkinek!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - mentol - 12-22-2015

Hello,
Valaki le tudná írni a csatorna sorrend beállítást a PC-s STB Editor használatával?
Először is, hogyan tudom exportálni a 650HDC settopboxról egy pendrive-ra?
Aztán, hogyan teszem vissza a jót?
Köszönöm!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - csiatt - 12-23-2015

csiatt Írta:Sziasztok! Új vagyok a fórumon és ebben az egész témában, de a 38 oldalt már 2-szer és még egyéb internetes oldalakat is végigolvastam, hogy a fölösleges kérdezősködéseket elkerüljem.

A történetem. Van nekem T-Home IPTV csomagom T-Home-os box-al (full HD csomag). Mivel 2db tv van itthon, de ettől függetlenül nagyon keveset tv-zek, így nem állt szándékomban még egy box-ot bérelni a szolgáltatótól, hanem mivel inkább filmeket nézek (avi) így egy medialejátszó-DVB-C kombó mellett döntöttem. A keresgélés után döntöttem a Cryptobox 650HDC mellett.

A leírásoknak megfelelően sikerül is beállítani. Mivel régi (több, mint egy éves volt 13040 az sw rajta) így a gyártó honlapjáról letöltöttem a legfrissebb sw-t. Sajnos első körben véletlen a 650HD-jét sikerült, majd javítottam a 650HDC 14294-es sw-re.

Első kérdéseim:
1.) A gyártó honlapján is van fent régebbi és újabb sw. A régebbinek van értelme?
2.) 2 x Kétféle sw-vel találkoztam: Az egyik az A és a B típusú. Jól értelmezem, hogy csak a választható nyelvekben van eltérés?
3.) Létezik MCAS nevű sw is. Ez mit takar? Mi a különbség az MCAS és az MCAS nélküli között?
4.) A HD és a HDC sw-je különbözik?

Eddig voltak az elméleti kérdéseim. Mostantól a problémáim:

5.) Egyik pillanatról a másikra eltünt az összes hálózatot igénylő menüpont (csatlakozás LAN-hoz, ftp beállítás, Wi-Fi. GPS, hálózati frissítés, hálózati médiatár, időjárás, RSS, pénzváltó...) Semmi hálózattal kapcsolatos menüpont nincsen sehol. Az RJ45-ös csatin a bedugott kábelnél villognak a ledek. Ezt hogyan lehetne orvosolni?
6.) Box kikapcsolásakor teljesen elmegy a kijelző, csak a piros standby világít. Meg lehet adni, hogy ilyenkor az órát mutassa?
7.) kb 2 órás csatorna keresés után berakta az összes T-Home csatornát (kb 20 nézhető, a többire kódolást ír) Viszont az M1, M2, Duna és Duna World sehol nincsen a listában.
8.) IP TV-t hogyan lehetne rá varázsolni? Azon keresztül lehetne fogni a hiányzó 4 csatornát? Vagy lehetne kapni egy file-t, ami most friss és betöltve adja a magyar csatornákat?
9.) Az valahogy beállítható, hogy a kedvencek szerint sorbarendezett csatornák sorszáma szerint a távirányítóról 1-es, 2-es... megnyomásával az adott sorrendő csatorna jöjjön be, azaz ne a 8001 és hasonló megjegyezhetetlen kódokat pötyögjem a távirányítón?
10.) Gondolom arra nincs lehetőség, hogy a T-Homos boxon lévő összes (kódolt) adást is lássam ezen a boxon?

+.) Létezne valami fullos sw patch, ami most mindent tud? Pl: Youtube.....

Illetve még 3 menüpont rövidítést nem sikerült megfejtenem: LCA, CI menü, CA menü, AD Service (CA és CI menük azok talán a kártyaslotokba tartozó kártyák menü lennének?)

Köszönöm előre is a segítségeteket.

Sok kérdésem megoldódott egy készülék cserével a forgalmazó jóvoltából. Gyakorlatilag valami hibás volt az előzőben. Most tökéletesen működik minden az itt leírtaknak és a június 11-es szoftvernek köszönhetően.
Ezek a kérdéseim maradtak csak:

6.) Box kikapcsolásakor teljesen elmegy a kijelző, csak a piros standby világít. Meg lehet adni, hogy ilyenkor az órát mutassa?

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - zss2 - 12-26-2015

Sziasztok! egy aktuális csatorna listát szeretnék kérni ab cryptobox 600-ra,upc,digitv.Előre is köszönöm!

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - kentaur15 - 12-27-2015

Sziasztok kérdésem a következő adott egy Samsung Smart tv hogyan tudnám az interneten nézni róla a Fox csatornát gondolok az IPTV-alkalmazásra!Milyen megoldások vannak?

Re: AB CryptoBox 600HD-650HD műholdvevő - malison - 12-27-2015

csiatt: Nekem műholdas verzió van, bár valószínűsítem, hogy ugyanitt lesz neked is. Ebben Beállítások/Rendszerbeállítás/Kikapcsolási idő. Érdekesen fordították, de ezt tedd "Be" állásra. Abban sem vagyok biztos, hogy régebbi szoftvereknél megvolt ez a menüpont. 15172-es verziójú szoftver van a dobozomon.