Optibox EVO Xfinity Androidos műholdvevő

Vegyes egyéb beltérik!
BUTTON_POST_REPLY
gentlemen
Globális moderátor
HozzászólásokCOLON 4120
CsatlakozottCOLON 2013.12.19. 18:31:09

Optibox EVO Xfinity Androidos műholdvevő

Hozzászólás Szerző: gentlemen » 2016.02.02. 19:30:19

Optibox EVO Xfinity Androidos műholdvevő a mindenttudó !!!

Kép

EVO Xfinity Android Hd műholdvevő és házi médiaközpont:

Kép

Az Optibox EVO Xfinity külsőleg egy hagyományos Set Tob Box-nak néz ki, azonban ez már egyike a legújabb generációs Set Top Box-oknak. A doboz belsejében egy Android TV Box hardvere van ARM Cortex A9 egymagos CPU-val, 1 GB RAM-mal. Az operációs rendszere Android 4.0.3. Ami viszont roppant érdekes ebben az STB-ben, hogy ez valójában egy integrált XBMC kliens, azaz a teljes felhasználói felület maga az XBMC egy egyedi „skin”-nel. Ennek a felületnek az érdekessége, hogy innen érhetők el az androidos beállítások, az androidos alkalmazások valamint a „Live TV” szervereként használt Tvheadend beállításai is. Tehát még a Tvheadend-et is sikerült beintegrálni. Az XBMC rajongóknak ez tehát egy ideális választás. Egy hátránya van csak, egyenlőre még csak DVB-S/S2 tunerrel kapható, DVB-C/T még nincs hozzá. Talán még felróható lenne neki a viszonylag gyenge hardver is, ami csak Android dobozhoz mérten gyenge, STB-hez képest nem.

EVO Xfinity Androidos műholdvevő, beépített XBMC klienssel!

Teljes egészében Google Andoid alapú operációs rendszerrel ellátott médialejátszó és műholdvevő készülék, több ezer népszerű, letölthető Android alkalmazással.

Ez a készülék olyan integrált alkalmazásokkal rendelkezik, mint Időjárás előrejelző, Médialejátszó (XBMC), Böngésző, Naptár, E-mail, Google Play alkalmazásbolt, Angry Birds.

Az EVO Xfinity utat tör a következő generációs műholdvevőknek, hiszen egy olyan univerzális készülék, melynek több ezer funkciója és alkalmazása mellett csupán egy apróság, hogy műholdas adások vételére is alkalmas. Lépjen be a következő generációs műholdvevők világába!

XBMC: A legnépszerűbb médiaplatform!

Szinte bármilyen létező média formátum lejátszására képes!
Határtalan lehetőségek: Kedvenc filmjeit, zenéit, TV műsorait nézheti bárhonnan! Internetről, vagy otthoni hálózatról egyaránt! (IP streamek, DLNA)
Minden fontos TV funkció megtalálható benne (TimeShift, PVR, EPG stb...)
Az XBMC automatikusan felkutatja az elérhető média tartalmakat, így egy Önre szabott médiaközpontot hozva létre!
Rengeteg lejátszási lista, és vizuális effekt.
Rengeteg közösségi kiegészítővel rendelkezik, pld. YouTube, GrooveShark, Pandora Radio és további kiegészítők tölthetőek le ingyenesen!
Letölthető skinek (alkalmazás felület)

Milyen egyéb tulajdonságai vannak az EVO Xfinitynek?

FullHD DVB-S2 műholdvevő tuner található benne
Google Android 4.0.3 operációs rendszer
ARM Cortex A9 processzor
4 GB beépített tárhely
1 GB RAM
Támogatja a vezetékes, vagy vezeték nélküli billentyűzetet és egeret
3 db USB 2.0 csatlakozóval van ellátva
Ethernet port, Wifi adapter kezelése
1 db Smart kártya olvasó
4 számjegyű kijelző
12V tápellátás (max. 30 W fogyasztás)

https://www.youtube.com/watch?v=DkB-OntxOTM

https://www.youtube.com/watch?v=hiOYqxzjeEU

https://www.youtube.com/watch?v=nlpxqClLv3U

https://www.youtube.com/watch?v=puLtVzHa0uY

https://www.youtube.com/watch?v=FoTQonMjApc

EVO Xfinity Csomag minden benne EVO Xfinity csomag letölthető innen : Katt ide
jelszó : gentlemen

Kép

http://m3digital.hu/evo_optibox/optibox ... y-receiver

http://muholdvetel.hu/muholdvevok-karty ... dvevo.html

http://www.antennacentrum.hu/evo_xfinit ... ldvevo_785

http://www.satelco.hu/index.php?route=p ... uct_id=754
pityu54
HozzászólásokCOLON 76
CsatlakozottCOLON 2013.12.25. 10:20:17
Tartózkodási helyCOLON Bélapátfalva

Re: Optibox EVO Xfinity Androidos műholdvevő

Hozzászólás Szerző: pityu54 » 2016.02.02. 19:39:07

Gratulálok Béla!
Már nagyon vártuk e kimerítő tájékoztatót és a mellékleteket!
Köszönjük!!
;) :)
pityu54
foreman
Globális moderátor
HozzászólásokCOLON 91
CsatlakozottCOLON 2013.12.20. 19:21:10

Hozzászólás Szerző: foreman » 2016.02.02. 20:20:34

Ebből a tipusból 2db is van a birtokomban, mind2-irányból jó a visszajelzés, UPC-karit is szépen kezeli, frissíti.
Azért felrónám hátrányának azt, hogy órát nem lehetett rávarázsolni a kijelzőre-ill a csat-lista szerkesztése is nehézkes, szgép-nélkül pedig majdhogynem lehetetlen.
Hátrányának tekintem ugyancsak azt, hogy minden ujrabootoláskor engedélyezni kell az ftp-kapcsolatot, ezt kikapcs után elfelejti, mélyalvó üzemmódban természetesen minden marad a régiben.
Tudni kell, hogy alapból aktiválva van egy olyan opció a menüjében, hogy ha nem "piszkálod", 180-perc után ki fog kapcsolni, szóval 2-film megnézése közben jön a meglepi, természetesen ez a dolog leállítható.
Bizonyos mértékben felhasználó-barát, előnyös a "ratio-format-sub-audio"-gombok jelenléte a távon, tehát felbontás, képformátum, felirat, nyelv könnyen vátoztatható, a'nélkül, hogy bányászkodnánk a menüben.
Jó a vakkeresése, a csativáltások is elég gyorsak.
Jó 1-hónapnyi használat után elmondhatom, hogy minimális, sőt elhanyagolható a lefagyások-ill részleges lefagyások száma.
Androidos lévén ugye mindnyájan tudjuk, hogy majdnem végtelen lehetőségünk van sok-sok alkalmazás elérésére.
Kellemetlen tudni viszont, hogy véges a tárolható TV-Rádió csatornák száma-ez egy Amiko Alien esetében végtelen!
Minimális a melegedés, testhőmérsélket+pár fokra tippelem a doboz hőmérsékletét.
Mindent összevéve ez egy jól sikerült kis box, csakis ajánlani tudom.
gabor083
HozzászólásokCOLON 7
CsatlakozottCOLON 2016.01.14. 19:13:51

Hozzászólás Szerző: gabor083 » 2016.02.05. 18:40:22

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.Elnézést kérek ha valamit rosszul írok, de nagyon kezdő vagyok a témában.Tehát előfizettem cccam-ra és vettem egy XBMC evoxfinity-re. A csatornákat behozza de nem nézhető, mert kiírja a dollár jelet. Olvastam h. programot kel rátölteni, de mit és hova? Ha tudnátok segíteni , megköszönném.

Köszönettel: Gábor
gentlemen
Globális moderátor
HozzászólásokCOLON 4120

Hozzászólás Szerző: gentlemen » 2016.02.05. 23:57:30

Evo xfinity telepítése kezdőknek !!!

Fentebb található Evo xfinity csomagot lekell tölteni pécére majd kicsomagolni,a csomagba található majd több almappa is ami legelőbb kell az maga a szoftver azt cserélni kell,az pedig (USB-clean szoft 2015.02.05 .utolsó stabil mappába lessz található.Neve.(update) ez egy tar gz állomány ezt kell másolni a pendrajvra ami fat 32 -re legyen formázva mielőtt rá tennénk más ne legyen a pendrajvon.

Az Evo xfinity boxunkat össze kötjük a tévével internettel és az antennát is rádugjuk de nem dugjuk áramba,az usb pendrajvot az előlapi usb-be dugjuk mejre előzőleg ráraktuk a szoftot mást nem kell rá rakni!!!

Az evo xfinity előlapján nyomjuk a vol- gombot amit nyomva is tartunk közbe áram alá hejezzük a gombot tartjuk folyamatosan nem szabad elengedni,bejön az android felület,majd utánna a kis androidos emberke elkezd pörögni utánna már ellehet engedni a vol-gombot.

Elkezdődik a feltöltési fojamat alul egy csík fog futni felfelé ha minden rendbe megy,utánna ujra indul a box ujjabb csík fog futni,ha végzett betölt az xbmc felület,itt első körbe be lehet állitani a nyelvet meg idő zónát,távon sárga gombbal lépünk tovább mentés után,ezután képi beállítások,internetes beállitások antenna beállitások jönnek ezeket ki is hagyhatjuk sárga gombbal tudunk tovább lépni.

Az xbmc tv csatornák felületre jutunk itt csatornánk nem lessz mert azt nem kerestettük le na akinek a thorn mühold kell annak szerencséje van mert arra van mentés az xfinity csomagba kedvenc listával akinek más mühold kell maga kell megoldja.

A csomagba található egy csatorna lista mappa azon belül (tvdata.tar.gz) ezt kell a pendrajvunkra tenni előlapi usb dugni majd a back gombbal a távon megkeresni. A beállítások menü pontot oda be okézni ok gombbal kapunk egy újjabb felületet,itt az élő tv ikon ra megyünk be okézunk neki, itt a a kék gombot nyomjuk a távon bejön egy új ablak,csatornák mentése avagy csatornák vissza állítása.

Itt a csatornák vissza állítása menüt válasszuk és okézzuk, rá fog kérdezni valóba akarjuk okézzuk, az xbmc ujra fog indulni de már lessz csatorna listánk, és kedvenc listánk is amit a távon a (group ) gombbal érünk el. A piros zöld gombbal tudunk váltogatni a kedvencbe jobbra balra ott pedig tudunk keresni a rendezett kedvencekbe alap is rendezve van, azt előre közlöm aki törölget módosítt azt éri el minden össze fog kutyulódni, a csatorna lista szerkesztés a boxon nagyon körülményes én is pécén szerkesztettem hát mit mondjak kell hozzá türelem és sok idő de csak egyszer kell megcsinálni jól.

Na most már van csatlistánk de még adásunk nincs a upc 0D02 carit kezeli az uj carit a 0D97 nem mert ahhoz configolni kell az oscam felületen,az oscamot webes felületen érjük el ez alapból fut,a következő féle képen tudjuk megjeleniteni a webes felületen, kikel néznünk a box ipé címét amit a ruterünk adott neki mivel alapból a dhcp be van kapcsolva a boxba ezt ki is lehet kapcsolni ha azt akarjuk hogy mindig ugyanaz legyen az ipé címe, de akkor kézileg kell megadjuk az ipé címet,vagy mac cimet ruterba de ez más téma.

Ipé cimet az androidos felületen tudjuk megnézni mit osztott ki neki a ruterünk,távon meg nyomjuk a házikó gombot alul felugrik egy ablak sor alapból házikón van a négyzet nyomunk egy okét,felugrik egy virágos felület, itt jobbra balra nyíllal ki válasszuk a (SETUP) fogaskerék ikont rá okézunk it az androidos beállítások menübe jutunk ami persze nem magyar.

Ezt is magyarra állítjuk a language menü pont ba megyünk felül oké legördülőből kiválasszuk a magyart,az (ethernet) menü pontba megtudjuk nézni mi a box ipé címe ez majd később kell jegyezzük meg vagy írjuk le,itt még kell egy beállítást végeznünk ha pécéről szeretnénk elérni a boxunkat ftp kapcsolattal,(FTP Service) menübe megyünk,itt (Use passworld protection ) teszünk pipát. Alatta megadjuk a jelszót kétszer kell példa (admin) mindenki azt add amit akar csak elne felejtse met kizárjuk magunkat a boxból ha jól csináltuk start succesfull feliratot kapunk ezután még felül is ki kell pipálni az (FTP start) ahányszor újra indítjuk a boxot vagy újra indul a pipát mindig be kell tenni felülre mert a box kiveszi ez ijen védelem iletéktelenek ellen.

Én winscp-ét használok ftp kapcsoltra mert könnyü kezelni illetve szerkeszteni mondjuk az oscam configot a csomagba mellékelve van (pécére programok között)
Na most már tudjuk mi a box ipé címe akkor a böngészőnkbe felülre beírjuk a box ipé címét példa (192.168.1.26:8888) betölt az oscam felület nincs jelszavazva persze lehet ezt is akinek van sora a reader menübe beirja a sorát értelemszerüen attól függ milyen sora van cccam avagy newcamd oscam restart és van adás!!!
gentlemen
Globális moderátor
HozzászólásokCOLON 4120

Hozzászólás Szerző: gentlemen » 2016.02.06. 00:46:10

Na még akkor az alap beállításokról írnák pár szót, (back) gomb kétszer távon beállítások menü oké itt válasszuk a rendszer ikont oké (energiakezelés) alvó üzemmód itt 180 percre van állítva ez annyit jelent 180 perc után kikapcsol a boxunk ha inaktiv ezt tegyük (ki) erre állítsuk.
Alatta (Wakeup Options) állítsuk (Slepp) igy csak szundikál a boxunk illetve ha kikapcsoljuk az oscamunk fut a háttérbe az nem áll le és egyből be is tölt a box ha újra bekapcsoljuk nem kell megvárni a bootolási folyamatot ami ugye sokkal tovább tart,néha azért nem árt a boxunknak egy áramtalanítás sem hetente legalább egyszer kétszer.

Mivel ez egy androidos box itt még rengeteg funkció van amit kitudunk használni a beállitások menü pontba a (kiegészitők) menübe aktiválni kell az addonst (addons install) rá megyünk okézuk rá kérdez igen és teszi a dolgát kiegészitőket fog telepiteni a boxunkra nem is akármiket például a (x-navi) mejet a programok program kiegészitők menübe fogunk találni (navi-x) néven ha erre rá kattintunk egy új oldal tölt be, (Navi.X Start Here ) itt ezt válasszuk azon belül a 24 órás frissitést ebbe azt van minden töbszáz íp-tv topp filmek gyerekeknek mesék persze a lista 24 óránként frissül.

Ha ez se lenne elég van külön ipé-tv az élő tv alatt de ha még az se akkor tehetünk bele saját szerkesztettet is amennyit csak akarunk,a videók menü pont alatt fájlok menübe videó hozzáadása,
tallózás fájrendszer, sdcard,(movies) mappa ezt válasszuk hozzá adjuk ez meg fog jelenni a fájlok mappába ha jól csináltunk mindent ezek után ha FTP kapcsolattal win-scp-én keresztül másolunk ebbe a mappába azt látni fogjuk a (movies) mappába mondjuk egy m3u fájt amit mellékeltem is a csomagba az ip-tv mappába található (tvlivehun) ezt kell bemásolni ftp-én (emmc)-(Movies) mappába ez is íp-tv online magyar adókkal amik a neten is fellelhetők persze ez szerkeszthető is nótepad + progival amit pécére kell telepíteni.

Az androidos felületen persze van youtub meg böngészőnk is amik igen jól működnek play áruházból lehet letölteni sok mindent még a boxra csak óvatosan nem minden kombatilis a boxunkkkal
én kipróbáltam az hbo-go alkalmazást nem ajánlom senkinek újra telepítés lett a vége össze fosta a box magát.

Maga a box jól kezeli az összes kábeles egeret billentyűzetet de a rádiós megoldásokat is ugyanígy kiválóan kezeli.

Szinte minden formátumot lejátszik avi,divix,mp3, satöbbi külső vinyókat jól kezeli felvétele tökéletes minőségű,és pécén is vissza nézhető ami nem sok boxnál mondható el.

Valami nem tiszta várjuk a hozzá szólásokat kommenteket többünknek van ijen boxa vannak hibái de mejik boxnak nincs például előlapi óra nem mükszik satöbbi,de az árához képest a tudása elég jó én is ezért választottam ezt a készüléket.
gabor083
HozzászólásokCOLON 7

Hozzászólás Szerző: gabor083 » 2016.02.06. 06:48:08

Nagyon szépen köszönöm!!!!! Este ráugrok, majd megírom h. sikerült. Köszönöm, h. ilyen részletesen írta le és pazarolta rám az idejét.... Hali letöltöttem , este ne keljen vele tölteni az időt. Ki akartam csomagolni és jelszót kér, ezt hol találom?
Köszönettel: Gábor
Hali ! Köszi a jelszót , nem tudom h. nem vettem észre. Kicsomagolta de az update állományt hogyan formázod át fat 32-re?

Hali jelszó : gentlemen
gabywap
Site Admin
HozzászólásokCOLON 28869
CsatlakozottCOLON 2013.12.18. 23:35:37

Hozzászólás Szerző: gabywap » 2016.02.06. 20:14:17

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
gabor083
HozzászólásokCOLON 7

Hozzászólás Szerző: gabor083 » 2016.02.06. 20:26:38

Kicsomagolta de az update állományt hogyan formázod át fat 32-re? Én még csak itt járok sajnos. De ha sikerül formázni, akkor ezek a képek alapján remélem összeáll végre . Köszönöm ....
gentlemen
Globális moderátor
HozzászólásokCOLON 4120

Hozzászólás Szerző: gentlemen » 2016.02.06. 20:41:27

Hali a pendrajvod kell legyen formázva fat 32-re az update zippet utánna teszed a pendrajvra ahogy ott van azzal nem kell csinálni semmit !!!
BUTTON_POST_REPLY