GOSAT.HU - A DIGITÁLIS TÉVÉZÉS SZABADSÁGA! - Magyar műholdas fórum.

PC- Mobil - PDA - PNA - GPS - TABLET => Windows PC => A témát indította: Gabywap - 2021. Június 25. - 03:51:10

Cím: A Microsoft bejelentette a Windows 11-et, az Android appok is futnak majd rajta
Írta: Gabywap - 2021. Június 25. - 03:51:10
A Microsoft bejelentette a Windows 11-et, az Android appok is futnak majd rajta

Korábban úgy harangozták be a Windows 10-et, hogy “ez az utolsó Windows verzió”, azóta viszont meggondolta magát a Microsoft, hiszen most bejelentették a vadonatúj Windows 11-et. Nem fogunk minden egyes részletbe belemenni, de van számunkra egy igen érdekes vonása a rendszernek: natívan futtatja majd az Android alkalmazásokat.

A Windows 11 egyrészt megújult külsőt kapott, csiszoltak itt-ott rajta, átalakult például a start menü és a widgetek, az élő csempéket pedig megszüntették. Összességében egy modernebb, letisztultabb felületről van szó, de persze akadnak a motorháztető alatt is kisebb-nagyobb változtatások. A frissítések például sokkal kisebbek lesznek, és a háttérben zajlanak majd, nem lesz több idegesítő figyelmeztetés (legalábbis állítólag).



Egy másik érdekes újítás, hogy az Android appok már natívan futnak a Windows 11-en, és ezeket le is tudjuk majd tölteni közvetlenül az Amazon alkalmazásboltjából. Számos olyan app van, például népszerű közösségi szolgáltatások, amiket eddig csak telefonról lehetett elérni, vagy pedig nagyon korlátozott volt a böngészős felületük, az új asztali rendszeren azonban megoldódik ez a probléma, elüthetjük majd például az időt TikTok-videókat nézve a PC-nk vagy a laptopunk előtt is.

(https://napidroid.hu/wp-content/uploads/2021/06/android-windows-11-en-03-e1624562223527.jpg)

(https://napidroid.hu/wp-content/uploads/2021/06/android-windows-11-en-02.jpg)

(https://napidroid.hu/wp-content/uploads/2021/06/android-windows-11-en-04.jpg)

Azt egyelőre még nem árulták el, hogy pontosan mikortól lesz elérhető a Windows 11, de jó hír, hogy akik megvásárolták a Windows 10-et, azok ingyen frissíthetnek majd.

Forrás: Microsoft