PORTAL » Fórum kezdőlap  » Egyéb Fórumok » GO-PC-SZÁMITÓGÉP-TECHNIKA

 


Új téma nyitása  Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
Offline
HozzászólásElküldve: 2016.12.10. 14:25:39
  

Avatar

Csatlakozott: 2013.12.24. 11:36:22
Hozzászólások: 59
FÖMI új, online szolgáltatást indít a http://www.fentrol.hu weboldalon, ahol hozzáférhető az analóg légifelvételek már beszkennelt állománya. Az online felület a kutatók, térképészek, történészek, tájépítészek, mérnökök, és az érdeklődő magánfelhasználók számára egyaránt lehetőséget biztosít az archív légifelvételek egyszerű hozzáféréséhez, megtekintéséhez és vásárlásához.
A felületen hozzászólásokra, a légifelvételek helyzetének pontosítására, elforgatására és játékos pontgyűjtésre is lehetőség van.

A légifilmtár mintegy 412 ezer analóg felvételt őriz Magyarország területéről. Az 1959–1991 közötti repülésekből 61 800 archív légifelvétel beszkennelése történt meg, elsősorban az 1959–1966 közötti időszakból. Az új, digitális adatbázis képeinek leíró adatait, illetve előnézeti képeit csökkentett felbontásban, tömörített fájlként bárki ingyenesen letöltheti. A teljes felbontású képek regisztráció után kényelmesen, online megvásárolhatók.


Az online szolgáltatás az EKOP-2.A.2-2012-2012-0021 azonosító számú projekt keretében valósult meg, ezáltal a nemzeti értéket képviselő archív felvételek biztonságosan, hosszú távon megőrizhetők és szolgáltathatók mindenki számára. Fotótörténeti dokumentációknak is tekinthetők, mivel a legrosszabb állapotú, legrégebbi légifelvételek kerültek először feldolgozásra. Az eredeti repülési főpontvázlat alapján megtörtént az egyes légifelvételek helyazonosítása is.

A http://fentrol.hu könnyen kezelhető felületén mindenki számára elérhetők a beszkennelt archív légifelvételek, ezáltal bővülnek a FÖMI elektronikus közigazgatási szolgáltatásai a hatóságok, a kormányzati szervek, a rendőrség, az önkormányzatok részére, gyorsabbá és hatékonyabbá válik az ügyintézés. Az adatbázis folyamatosan bővül, érdemes figyelemmel kísérni az oldalt, újra és újra visszarepülni az időben múltbéli kedves tájaink, városaink fölé.


          Vissza a tetejére  
 
Új téma nyitása  Hozzászólás a témáhozKi van itt

Jelenlévő fórumozók: 1 valamint 0 vendég


Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Ugrás:  

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség